Прихильники

понеділок, 13 червня 2022 р.

Літня підготовка до нового навчального року - це наш спільний внесок в Перемогу! Кіно Літо.

 Слава Україні!

Наша Перемога залежить від багатьох факторів. Ми віримо в наші Збройні Суперсили і намагаємося допомагати всіма можливими способами. Як наблизити Перемогу? Займаймося  волонтерством, підтримуємо наших близьких і рідних, готуємо себе до нових життєвих викликів, тренуємося і загартовуємося. Ще один важливий крок до Перемоги - це допомагати виводити нашу країну на новий рівень потужної світової держави, для цього потрібні професіонали своєї справи, тобто люди зі знаннями і практикою! Ви, мої дорогі ліцеїсти - майбутні військові! А для військового знання англійської мови важко переоцінити, особливо в наш час!  

Друзі, ви знаєте, що те що я вам пропоную опрацювати є обов'язковим і це завдання для всіх :) 

ПЕРШЕ, на що я хочу звернути вашу увагу - це перегляд фільмів.

У наступному навчальному році ми із вами будемо вчитися писати рецензію на фільм та книгу. Прошу вас переглянути кілька кіно стрічок, а при зустрічі на навчанні поділимося своїми враженнями, ви ж знаєте як важлива мені ваша думка ;) Всі ці фільми засновані на реальних подіях.

1. Приховані фігури. Hidden Figures (2016). 


 Неймовірна історія про трьох афроамериканок-математиків, які починають працювати в NASA. 

http://moviestape.net/katalog_filmiv/drama/9129-pryhovani-figury.html   

Фільм розкриває важливі питання суспільства.

2.  Саллі. Sully (2016). 

15 січня 2009 року капітан Салленбергер посадив несправний літак на крижані води річки Гудзон. Це був унікальний приклад авіаційної майстерності. "Саллі" зберіг життя всім 155 пасажирам, які перебували на борту, однак довести правомірність своїх дій було дуже не просто. Чи може героїчний вчинок зруйнувати кар'єру? 

http://moviestape.net/katalog_filmiv/drama/8776-salli.html

Це дуже глибокий і емоційний фільм! Відповідальність, прийняття рішення, врахувати всі "за" і "проти"... Том Генкс зіграв майстерно і неперевершено.


 3. Письменники волі. Freedom Writers (2007). 

Молода вчителька англійської мови Ерін Грювелл починає працювати у Каліфорнійській школі, в місті Лонг-Біч, яке відоме своїми бандитськими звичаями. Вона отримує клас, де навчаються підлітки з різних етнічних груп та мають відношення до місцевих бандитів, а дехто з учнів навіть залучений до кримінальних розборок. Чи зможе Ерін знайти спільну мову зі своїми учнями? Чи вдасться їй змінити життя своїх вихованців? 

Друзі, впевнена вам сподобається цей фільм, який розкриває багато актуальних тем. Маленький спойлер, ми із вами будемо знайомитися із декількома біографіями цих учнів. Як? Все згодом і новому навчальному році ;)

https://uakino.club/filmy/genre_drama/13798-pismenniki-vol.html
 

4. Падіння чорного яструба. Black Hawk Down (2001).

Сомалі 1993 рік. Військова історична драма розповідає про одну спецоперацію елітних рейнджерів.  https://uakino.club/filmy/militaries/361-padnnya-chornogo-yastruba.html


До речі, один інструктор на ім'я Тейлор, який брав участь у цій спецоперації зараз працює із нашими хлопцями ЗСУ. Ось інформаційне відео https://www.tiktok.com/@sergiy_kharakhu/video/7093497990333156614?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6979483334736872965


5. Лють. FURY (2014).

Друга світова війна. Квітень 1945 року. У злагодженому екіпажі танку "Лють" з'являється молодий боєць без бойового досвіду.  

https://uakino.club/filmy/genre-action/277-lyut.html

Цікаві факти:

1. Зйомки фільму почалися у вересні 2013 року у Лондоні. 

2. Фільм було знято за 62 дні. 

3. Всі головні актори мали пройти 4 тижні табору підготовки новобранців (Boot Camp). На цьому відео ви можете побачити випробування для новобранців Корпусу морської піхоти https://www.youtube.com/watch?v=_0RTH57v66I

4. Актор Шая Лабаф, щоб бути більш схожим на солдата Другої світової війни, під час з'йомок фільму відмовлявся від особистої гігієни, вибив собі частину зуба та порізав обличчя, щоб мати справжній "бойовий" шрам.

5. У фільмі використовувався єдиний на ходу танк "Тигр".

6. Троя. TROY (2004). 


Історична драма за мотивами поеми Гомера "Ілліада".

https://uafilm.tv/6805-troya.html

Неперевершені бойові сцени! А мої улюблені це битва Ахіллеса із велетнем Багрисом (найшвидша і неперевершено ювелірна битва) та двобій Ахілла з Гектором.

А це посилання на відео про цікаві факти зйомки цього фільму. Впевнена, що ви будете вражені :) https://www.youtube.com/watch?v=lsfmI_ZZqeg


7. Чужа молитва.

Історія кримськотатарської дівчини на ім'я Саїде, яка ризикуючи власним життям двічі врятувала 88-ох єврейських дітей під час Другої світової війни, спочатку від нацистів, а потім від військ НКВС, які 18 травня 1944 року здійснювали депортацію кримських татар. 

Як їй це вдалося? 

https://www.youtube.com/watch?v=4_5kxvBXrGI&t=5563s 

Режисер цього фільму Ахтем Сеітаблаєв, український актор та кінорежисер кримськотатарського походження. 

Я впевнена, що ви дивилися один з його фільмів - Кіборги (2017), також раджу подивитися Захар Беркут (2019), Хайтарма (2012) та "Додому".

Зйомки фільму "Чужа молитва" почалися 11 червня 2016 року. Через анексію Криму рашистськими військами, частина зйомок відбувалася у Грузії, неподалік міста Тбілісі, а решту епізодів було знято в Україні та Ізраїлі.

Фільм який варто подивитися - must see! 

Слідкуйте за оновленнями! Stay tuned! 

Далі буде! To be continued!

P.S. Маленький спойлер. Далі буде граматика ;) 

1 коментар:

Crimewatch. Puzzle.

       Майбутній офіцер має вміти логічно мислити, а для цього потрібно розв'язувати різні цікави задачки. Пропоную вам одну з них. Sher...