Прихильники

четвер, 11 липня 2019 р.

Sea Breeze - 2017



Заняття "Sea Breeze - 2017"  я розробила ще у 2017 році для військово-патріотичного вишколу. Це одна з моїх перших розробок в серії  "Military English". Це заняття є чудовим прикладом  інтегрованого уроку з предметів Захисту Вітчизни та English для учнів 10 класу, або Історії та English. Його можна адаптувати для виховної години, також провести для 8-9 класів, варіантів використання безліч - ваша фантазія і бажання. І саме головне, що подібна тематика є частиною національно-патріотичного виховання. Слава Україні!

P.S. Для завантаження заняття https://drive.google.com/open?id=1TlJPvbwYy0m5_8gRhMFRzU16xAV0C0w5

19 лютого Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та НАТО. 21 лютого 2019 року ці зміни набули чинності після того, як закон було опубліковано у газеті «Голос України». Згідно з текстом закону, зміни вносять у три статті Конституції – 85-ту, 102-гу та 116-ту, а також у преамбулу та перехідні положення. Документ закріплює в Конституції «європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України». Президент також зазначив, що членство України в ЄС і НАТО стане гарантією незалежності нашої країни.


При вивченні англійської мови в школі ми знайомимося із текстами на будь-яку тематику, від My Biography до Environmental Protection і жодного текста про історію українського війська, національно  визвольну боротьбу та її героїв. Вже п’ятий рік як триває боротьба  України із Росією, країною окупантом і агресором, а в підручниках з англійської мови продовжують друкувати тексти пацифістського змісту. Я безліч разів пропонувала вчителям провести тематичні уроки з англійської мови до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, поговорити о Кіборгах, про війну на Донбасі, окупований Крим, зануритися в історію боїв під Крутами, на горі Маківці, ознайомитися із біографією Степана Бандери, Євгена Коновальця, Романа Шухевича, відомого оперного співака Василя Сліпака,  і на жаль пропозиції лишилися без підтримки. Навіть така актуальна і життєво необхідна тема як надання домедичної допомоги представлена в підручниках звичайним візитом до лікаря. Спираючись на власний досвід застосування лексики Military English, а також Tactical Medicine на вишколах для молоді, можу впевнено сказати, що це цікаво, корисно, сучасно, це відповідає компетенціям нової української школи. Ми маємо вміти донести всьому світу про ті події які охопили нашу країну!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Crimewatch. Puzzle.

       Майбутній офіцер має вміти логічно мислити, а для цього потрібно розв'язувати різні цікави задачки. Пропоную вам одну з них. Sher...